

|
|
| Eliksir do twarzy i dekoltu |
|
|
|
|
Eliksir do twarzy i dekoltu jest niezwykle lekką i elegancką emulsją zapewniającą wyjątkowy komfort skórze dojrzałej. Preparat bardzo szybko się wchłania pozostawiając skórę zarówno nawilżoną, odżywioną jak i zabezpieczoną przed niekorzystnym wpływem środowiska. Zapobiega oznakom starzenia się skóry- syntezie, organizacji oraz degradacji kolagenu a także utracie nawilżenia i upośledzeniu naturalnego płaszcza lipidowego chroniącego skórę. SUBSTANCJE AKTYWNE KOLAGEN- Kolagen- jest białkiem, które stanowi ok. 30% całkowitej masy białka ludzkiego i aż 70% białka skóry. Kolagen wraz z elastyną tworzą w skórze właściwej elastyczną siateczkę, która nadaje skórze sprężystość i jędrność a także stanowi podporę dla fibroblastów. Ponadto kolagen posiada nadzwyczajną zdolność wiązania wody przez co wpływa na prawidłowe nawilżenie skóry. Kolagen pobudza procesy odnowy, głęboko regeneruje, nawilża i ujędrnia skórę. TRYLAGEN – jest surowcem najnowszej generacji. Pod nazwą Trylagen kryje się specjalnie skomponowana mieszanina aktywnych peptydów i protein, których zadaniem jest kompleksowa walka z procesem starzenia się. Jedną z głównych przyczyn pojawienia się zmarszczek i utraty jędrności skóry jest zmniejszona synteza kolageny i dodatkowo jego znaczna dezorganizacja spowodowana działaniem enzymów i niepoprawną syntezątego esencjonalnego białka. Składniki Trylagenu działają wielokierunkowo i podczas całego cyklu syntezy kolagenu. Podnoszą one zarówno zawartość samego kolagenu w skórze jak i dbają o jego o prawidłową organizację poprzez ochronę przed enzymami niszczącymi kolagen - metaloproteinazami jak również przez nadzór nad prawidłową budową włókien kolagenowych. Wynika badań in-vitro wykazały, że Trylagen podnosi syntezę kolagenu I (o 128% po 15 dniach) odpowiedzialnego za elastyczność i spójność skóry. Ponadto preparaty zawierające Trylagen zwiększają syntezę kolagenu III ( o 300% po 7 dniach). Dodatkowo Trylagen wpływa również na zwiększenie syntezy kolagenu IV (o 81% po 15 dniach stosowania), który w skórze jest składnikiem blaszki podstawnej nabłonka i śródbłonka oraz tworzy błony podstawne stanowiące podporę dla laminy. Białko to odpowiada za ścisłe połączenie skórno-naskórkowe a co za tym idzie młodzieńczy wygląd skóry. Trylagen oddziaływuje również na prawidłową organizację włókien kolagenowych. Z wiekiem włókna kolagenowe coraz gorzej się organizują i przylegają do siebie, stają się niejednorodne. Część z nich jest pogrubiona i twarda inne są natomiast cienkie i wiotkie. Taki stan wpływa na utratę młodzieńczej elastyczności i jędrności skóry. Trylagen kontroluje rozmiar i rozmieszczenie włókien kolagenowych co prowadzi do ich lepszego przylegania oraz stabilności. Aby rozwiązać całość problemów związanych z degradacją kolagenu związki zawarte w Trylagenie zapobiegają również jego glikacji czyli reakcji aminokwasów białkowych z cukrami co powoduje powstanie dodatkowych i nadliczbowych wiązań sieciujących. Reakcja ta jest nieodwracalna i destrukcyjna dla cząsteczek białka a dodatkowo nasila się z wiekiem. Wraz z nasileniem się tej reakcji starzejąca się skóra traci elastyczność i staje się twarda. Wraz z wiekiem w skórze nasila się również działanie mataloproteinaz, które niszczą kolagen, elastynę oraz pozostałe białka tkanki łacznej. Trylagen dzięki swojej kompleksowej kompozycji hamuje działanie metaloproteinaz zwłaszcza tych odpowiedzialnych za niszczenie kolagenu typu I i IV. HYDROMANIL – jest roślinnym komponentem nawilżającym, wykorzystującym bogate w galaktomannan związki cukrowe, pochodzące z owoców drzewa tara (Caesalpinia spinosa), rosnącego w suchym klimacie Andów. Hydromanil to wytwarzana specjalną metodą trójwymiarowa koloidalna matryca polisacharydowa z drzewa tara, zawierająca w sobie, pozyskiwane drogą kontrolowanej hydrolizy enzymatycznej, oligosacharydy tej samej rośliny. Dzięki nowatorskiej technologii produkcji nawilżająca substancja aktywna jest uwalniana stopniowo. Właściwości nawilżające tej nowoczesnej substancji zostały potwierdzone przeprowadzonymi in-vivo testami. Hydromanil wykazuje się nie tylko natychmiastowym nawilżeniem bezpośrednio po jednorazowej aplikacji, ale również kumulowanym i pozostającym efektem nawilżenia. Regularne stosowanie preparatów zawierających ten komponent zdecydowanie poprawia stan nawilżenia skóry. KWAS HIALURONOWY – jest niezwykłym biopolimerem mającym identyczną budowę chemiczną tak u bakterii jak i człowieka. Chemicznie zbudowany jest z jednostek disacharydowych utworzonych z amidu kwasu D-glukoronowego i D-N-acetyloglukozoaminy. Naturalnie występujący kwas hialurynowy posiada masę cząsteczkową od 102 do 104 kDa. Cząsteczki kwasu hialuronowego są fizjologicznym składnikiem naszych tkanek. W skórze ludzkiej kwas ten jest składnikiem macierzy międzykomórkowej skóry właściwej i jest odpowiedzialne za utrzymanie jej odpowiedniej wilgotności a co za tym idzie odpowiedzialny jest za jej sprężystość i brak zmarszczek. Niestety z upływem lat kwas hialuronowy jest stopniowo wchłaniany a jego ilość w skórze systematycznie spada. Zmniejszająca się zawartość tego składnika w tkance podskórnej ogranicza rezerwuar wody w skórze czemu towarzyszą pojawiające się zmarszczki a ponadto skóra staje się szorstka i sucha. Kwas hialuronowy jest w stanie związać od tysiąca do czterech tysięcy razy więcej wody niż wynosi jego masa i z tego powodu jest stosowany w produktach kosmetycznych jako jeden z najbardziej wartościowych czynników nawilżających. Kwas hialuronowy wykorzystywany jest również jako naturalny film, osłaniający warstwę rogową naskórka przed wnikaniem w nią substancji chemicznych i bakterii. NUTRILAYER PHYTOLIPIDS – jest to nowy, wielofunkcyjny składnik kosmetyków o unikalnych właściwościach, który nawilża, odżywia, kio i chroni skórę. Jest to kombinacja ryżowych wosków, skwalenu, fitosteroli oraz tokoferole i tokotrienole, które to są naturalnymi formami witaminy E. Składnik ten pozyskiwany jest w niezwykle delikatny sposób z nasion ryżu i stanowi skoncentrowane źródło najcenniejszych składników nawilżających i przeciwutleniajacych tej rośliny. Antyoksydanty zawarte w tej kompozycji chronią lipidy skóry przed zniszczeniem związanym z ich utlenienieniem i dodatkowo ograniczają stres oksydacyjny pojawiający się w wyniku działania promieniowania UV. Obu tym procesom towarzyszy powstawanie aktywnych form tlenu, które niezwykle efektywnie zniszczą struktury komórkowe w tym DNA przyspieszając tym samym ich starzenie się. Dodatkowo składnik ten ma wyjątkowo silne działanie przeciwzmarszczkowe. OLEJ Z PESTEK GRANATU – jest niezwykle cennym olejem zawierającym w swoim składzie rzadki kwas będący blisko spokrewniony z kwasami CLA i nazywany czasami „super CLA” ze względu na swój większy potencjał . Składnik ten ma silne działanie przeciwzapalne. Ponadto olej ten jest bogaty również w inne niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe dodatnio wpływające na stan skóry. Olej z granatu dodatkowo jest bogatym źródłem antyoksydantów, które zwalczając wolne rodniki opóźniają starzenie się skóry. Substancje zawarte w tym cennym oleju działają odżywczo, łagodząco oraz kojąco i rewitalizująco co szczególnie widoczne jest w przypadku skóry przesuszonej i dojrzałej. Olej z pestek granatu stymuluje odnawianie komórek skóry co owocuje przyspieszeniem regeneracji epidermy i jej wzmocnieniem. Olej ten zawiera również delikatne fitoestrogeny, które pobudzają i wygładzają skórę czyniąc ją świetlistą i sprężystą. OLEJ RYŻOWY – zawiera cenny nienasycony kwas linolowy niezbędny do budowy błon komórek skóry. Ponadto posiada wysokie stężenia antyutleniaczy wychwytujących wolne rodniki przez co powstrzymują powstawanie komórek rakowych i . Do przeciwutleniaczy występujących w tym oleju należą np. tokoferole i tokotrienole, skwalen i alpha-orynazol. Znajdujący się w tym oleju g-orynazol działa ponadto pobudzająco na skórę, przyspiesza powstawanie nowych komórek i powstrzymuje procesy starzenia się skóry. Oraz emulgator stworzony z myślą o wymagającej i wrażliwej skórze, który dzięki swojej budowie przywraca prawidłową funkcję naturalnego, lipidowego płaszcza ochronnego skóry co wyraźnie wpływa na poprawę jej nawilżenia. Sposób użycia: Rano i wieczorem nanieść niewielką ilość serum na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu. Delikatnie wmasować. Serum przeznaczone jest dla każdego typu skóry, nawet wrażliwej i delikatnej. |
| dalej » |
|---|